Podjetja 8.8.2017 11:43

Lidl Slovenija razmišlja o selitvi logističnega centra iz Komende

Žalec, 8. avgusta - Lidl Slovenija razmišlja o selitvi logističnega centra iz Komende. Kot so danes za STA povedali v Lidlu, še vedno preverjajo več možnosti in lokacij, a ker gre za izredno kompleksen projekt, končna odločitev še ni bila sprejeta. Dejali so, da skladno z rastjo in potrebami podjetja raziskujejo več možnosti glede povečanja kapacitet skladišča.

Ljubljana.
Trgovina Lidl, diskont, prodaja.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot poroča časnik Finance, naj bi Lidl Slovenija logistični center iz Komende preselil v Arnovski gozd pri Žalcu. Na Agenciji RS za okolje naj bi tako do sredine tega meseca potekala javna razprava za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za gradnjo logističnega centra v Arnovskem gozdu.

V gradnji centra naj bi sodelovali Družba za upravljanje terjatev bank, nekdanji predsednik uprave velenjske Ere Gvido Omladič s svojim podjetjem PLS in padli tajkun Tomaž Ročnik prek svoje družbe Toming inženiring.

Po podatkih Financ ima Omladič v Arnovskem gozdu 10 hektarjev zemljišč, nov logistični center Lidla pa naj bi obsegal okrog 55.000 kvadratnih metrov. Center naj bi zgradili do konca leta 2018.