Turizem 3.8.2017 12:49

Prestižni Big Berry kamp ob Kolpi zložno do zastavljenih ciljev

Metlika, 3. avgusta - V prestižnem Big Berry lifestyle kampu ob Kolpi, ki ga je pred dobrim letom v Primostku pri Gradacu v Beli krajini odprlo podjetje HB oz. družba Hosekra, so danes predstavili projekt in načrte. Ta počasi dosega zastavljene cilje, sicer pa po besedah direktorja Boštjana Hosteja načrtujejo širitev te blagovne znamke.

Sodevci, Stari trg ob Kolpi. Reka Kolpa. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Sodevci, Stari trg ob Kolpi.
Reka Kolpa.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Hostej je na današnji novinarski konferenci v Primostku pri Metliki povedal, da so ponudbo blagovne znamke Big Berry letos že razširili, do leta 2030 pa pričakujejo njeno širitev na 300 krajev po svetu.

Lani so sicer na Primostku, ki je pilotski projekt, delovali zgolj predstavitveno in gostili le turistične novinarje in spletne zapisovalce, njihova ekipa pa se je letos razširila na 40 sodelavcev iz 26 držav.

Pri projektu so do zdaj povezali 36 lokalnih partnerjev, opozoril je tudi, da so bili deležni precejšnje medijske in druge pozornosti.

Omenjeno podjetje je sicer svoj prvi Big Berry kamp lani odprlo na mestu nekdanjega kampa pri sotočju Kolpe in Lahinje Primostek pri Metliki. S tem so predstavili novo zasnovo bivanja v prestižnih mobilnih hišicah z večnamenskim turističnim centrom v navezavi z lokalnimi ponudniki, ki jo nameravajo uveljaviti tudi drugje.

Hostej je glede omenjene belokranjske naložbe za STA povedal le, da gre za sedem luksuzno opremljenih mobilnih hišic lastne izdelave, cena ene od teh pa v povprečju znaša 30.000 evrov. Hiške so obdane z naravnim okoljem, daleč od množice in s skoraj zasebno obrečno plažo, kamp pa je urejen tako, da lahko njegovi obiskovalci celotno območje prehodijo bosi.

Sicer pa so s tem novo zasnovanim kampom povezali lokalne ponudnike domače, tradicionalne in tudi sodobne hrane, ponudnike športnih in drugih dejavnosti v naravi, kmečkega turizma ter drugih dejavnosti.

Svojim gostom ob dnevni zmogljivosti do 40 ljudi v sezonskih mesecih od maja do vključno septembra v najem ponujajo sedem prestižno opremljenih mobilnih hišic površine 34 kvadratnih metrov. Pet jih je družinskih in so opremljene s tremi spalnicami. Ena ima dve spalnici, še ena z večjim dnevnim prostorom pa je namenjena parom.

Vse so opremljene s kuhinjo, kopalnico, satelitsko televizijo, klimatsko napravo, brezžično spletno povezavo in veliko zunanjo teraso, gosti Big Berry kampa pa lahko brezplačno uporabljajo tamkajšnje športne objekte, kanuje in kolesa. Najem hišice vključuje tudi zajtrk iz lokalnih sestavin, ki ga osebje kampa zjutraj raznese in pušča pred vhodi.

Lani so na bivanje v Primostku povabili več kot 200 tujih turističnih novinarjev in spletnih zapisovalcev, je še povedal Hostej.