Startupi #družba 1.8.2017 15:38

LUI na razpisu podprl 30 podjetniških idej

Ljubljana, 1. avgusta - Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) je v okviru razpisa za podporo pri razvoju poslovne ideje in zagonu lastnega posla podprl 30 podjetniških idej in projektov. Izbranim posameznikom in ekipam bodo pokrili celotne stroške vključitve v program LUI v vrednosti 1000 evrov.

Ljubljana. Razpis Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Foto: LUI

Ljubljana.
Razpis Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.
Foto: LUI

Do zaprtja prijav je na razpis prispelo 51 prijav. V program pa so sprejeli prvih 30 prijavljenih, ki so izpolnjevali pogoje in so izkazali resnost pri nadaljnjem postopku.

Na razpis so se lahko prijavili študenti dodiplomskega in podiplomskega študija ter alumni študenti in brezposelni, ki so študij dokončali pred največ tremi leti.

Program bo poleg usmerjenosti na podjetniški proces in razumevanje poslovnega okolja, okrepil tudi posameznikove kompetence in osebnost. Udeleženci bodo prejeli osebna svetovanja in coaching z namenom krepitve notranje moči, ki je po besedah LUI pogoj za uspeh.

Program bo potekal od 21. avgusta do 7. septembra 2017 in je v celoti brezplačen. Pri projektu je LUI sodeloval z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje.

Kot so še povedali v LUI, bodo zaradi velikega zanimanja podoben program izvajali tudi v prihodnje.