Podjetja 21.7.2017 15:08

Za učne izdelovalne laboratorije 1,2 milijona evrov podpor

Ljubljana, 21. julija - Za izbor operacij za učne izdelovalne laboratorije 2017/18 bo kmalu na voljo približno 1,2 milijona evrov, od tega 880.000 evropskih sredstev. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo razpis predvidoma objavilo danes.

Namen javnega razpisa je spodbuditi vzpostavitev in delovanje učnih izdelovalnih laboratorijev za razvoj učinkovitih rešitev na področju energetske učinkovitosti in učinkovite rabe virov, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad izdala odločitev o finančni podpori razpisa.

"Razpis spodbuja invencije in inovativne rešitve z zagotavljanjem dostopa do digitalne in tehnične izdelave izdelkov ali storitev, kar bo prispevalo k stimulaciji okolja in sinergijskim učinkom povezovanja gospodarske in izobraževalne sfere," so poudarili.

Z javnim razpisom želijo sofinancirati najmanj tri učne izdelovalne laboratorije, ki bodo vzpostavili ustrezno infrastrukturo za uvajanje energetsko učinkovitih rešitev in rešitev učinkovite rabe virov za potrebe malih in srednje velikih podjetij in potencialnih podjetnikov, pa tudi omogočili podjetjem in skupnosti, da dostopajo tako do znanj s področja tehničnega in digitalnega izdelovanja kot tudi do prostorov in orodij laboratorija.

Na razpis se bodo lahko prijavili javni zavodi, ki delujejo na področjih srednjega izobraževanja in so ustanovljeni kot šolski centri, srednje poklicne šole, srednje tehniške šole, srednje strokovne šole, splošne gimnazije ali strokovne gimnazije.