Turizem #družba 22.7.2017 8:31

Letos prodali že več kot 35.000 vrčkov piva iz žalske fontane

Žalec, 22. julija - Na žalski fontani piva so v letošnji sezoni, ki se je začela aprila, prodali več kot 35.000 vrčkov. Kot je za STA povedal žalski župan Janko Kos, so od odprtja fontane septembra lani doslej prodali več kot 71.000 vrčkov piva. Največ vrčkov se proda ob vikendih, tako so minulo nedeljo prodali 510 vrčkov piva, v soboto pa 495 vrčkov.

Žalec. Minister za kmetijstvo Dejan Židan pri fontani piva v Žalcu. Foto: Lili Pušnik/STA Arhiv STA

Žalec.
Minister za kmetijstvo Dejan Židan pri fontani piva v Žalcu.
Foto: Lili Pušnik/STA
Arhiv STA

Po Kosovih besedah si želijo, da bi fontano piva letno obiskalo 100.000 obiskovalcev. Dejal je tudi, da je nemška statistika pokazala, da sta najmočnejša meseca pri prodaji piva september in oktober. Zato bo tudi žalska občina takrat pripravila številne prireditve, med drugim tudi Savinjski Oktoberfest s še bogatejšim programom, kot je bil lani.

Kos je tudi dejal, da so v začetku letošnje sezone vpeljati nekaj novosti na fontani piva. "Uredili smo splakovalnik za kozarce in novo šesto točilno mesto, obogatili kulinarično ponudbo na tržnici ob fontani, ogled mesta z okolico je možen s starodobnim avtobusom Oldi Goldi, na voljo sta tudi plaža in knjižnica ob fontani, kjer bodo čez poletje potekali številni koncerti in športne prireditve," je dejal Kos.

V začetku tega meseca so na fontani sicer zamenjali štiri vrste piva od šestih. Na voljo so tako temno pivo Kukec, medeno pivo Kratochwill, Lone Wolf in pivo kamniške pivovarne Maister Brewery.