Turizem 5.7.2017 13:26

Slovenija se v Kölnu predstavlja organizatorjem turističnih potovanj z avtobusi

Köln, 5. julija - V Kölnu te dni poteka tradicionalna borza avtobusnega turizma za skupine RDA, ki jo organizira Evropsko združenje avtobusnih prevoznikov v turizmu. Na dogodku pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) sodeluje tudi več slovenskih turističnih ponudnikov.

Ljubljana. Flixbus, avtobus, prevoznik, sedeži, notranjost avtobusa, turizem. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Flixbus, avtobus, prevoznik, sedeži, notranjost avtobusa, turizem.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V okviru slovenske stojnice se tako letos na RDA predstavljajo Sportina turizem, Terme Krka, Hoteli Bernardin, Terme Dobrna, Postojnska jama, Sava Hoteli, Istrabenz Turizem, Ljubljanski grad, Unior turizem, Hit Alpinea, Hit in Kompas, so sporočili s STO.

Borza sicer poteka v obliki poslovnih srečanj s konkretnimi pogovori za sodelovanje in dogovori za prihajajoče leto.

Kot je pojasnila vodja predstavništva STO v Nemčiji Majda Rozina Dolenc, STO udeležbo predstavnikom slovenskega turizma na borzi RDA v Kölnu organizira z namenom ohranjanja dobrih poslovnih povezav in povečevanja obsega poslovanja ne le z nemškimi organizatorji potovanj za skupine temveč tudi z ostalimi partnerji iz Evrope. Poudarek je vseeno na nemškem trgu, ki je za slovenski turizem ob italijanskem in avstrijskem ključen.

Istočasno pa na krovni organizaciji slovenskega turizma opozarjajo, da je v zadnjih letih značilno zmanjšano število prijav udeležencev in s tem tudi manjši pomen dogodka v Kölnu. Ta je sicer še vedno pomemben za utrjevanje obstoječih poslovnih povezav in oblikovanje konkretne turistične ponudbe za skupine, za 2018 in v prihodnje pa bo STO nastop Slovenije prilagajala interesu slovenskih partnerjev.