Podjetja 26.6.2017 19:15

Aerove barvice in tempere po načrtih tudi v Nemčiji in ZDA

Celje, 26. junija - Izdelki podjetja Aero Ida, katerega lastnik je avstrijski Brevillier Urban & Sachs, ki proizvaja izdelke znamke Jolly, bodo po načrtih osvajali tudi Nemčijo in ZDA, ne le slovenski, hrvaški in avstrijski trg. Tako je danes v Celju napovedal Aerov lastnik, ki v Celje septembra seli tudi del proizvodnje temper Jolly.

"Aero je znova velik. Zelo sem ponosen, da smo prevzeli to znamko. Samo čudim se, kaj vse se je v tem letu zgodilo s to znamko. Navdušeni smo, Jolly namreč nima temper barvic, tako je tudi slovensko podjetje pomagalo gigantu Jolly," je na novinarski konferenci povedal globalni vodja prodaje izdelkov Jolly Clemens Ellmauthaler.

Kot so sporočili iz Aera, so danes predstavili nov portfelj izdelkov. Ti so po Ellmauthalerjevih pojasnilih rezultat trdega dela, znanja in tradicije dveh odličnih znamk z močno tradicijo, ki stavita na domačo proizvodnjo in kakovost.

Tudi vodja prodaje za Slovenijo in Balkan Dejan Kovačič ter vodja marketinga za Slovenijo in Balkan Nejc Slokan sta prepričana, da je nova skupna pot pot do ponovnega vzpona visokokakovostne domače znamke.

"Aero je naša znamka in na to smo najbolj ponosni, to je najpomembnejše. Z Aero izdelki ustvarja že pet generacij, zdaj bodo tudi naši otroci," je poudaril Slokan. Kovačič pa je dodal, da so bile doslej najbolj prodajane tempera barvice, ki ostajajo uspešnica podjetja, nad njimi so navdušeni tudi pri Jollyju.

Pogonska sila novih izdelkov je invalidno podjetje Aero Ida. Kot je dejala direktorica Aero Ide Mateja Pučko, proizvodnja temper ostaja v Sloveniji, septembra se v Celje seli tudi del proizvodnje temper Jolly.

Nov portfelj izdelkov vključuje visokokakovostne in za otroke povsem varne tempere, barvice, flomastre, voščenke, krede, šilčke in druge izdelke v tradicionalni rdeči embalaži. Vsi zadoščajo evropskemu certifikatu za varnost igrač EN71, tako strogemu, da lahko otrok krede Aero celo zaužije, so še navedli v Aeru.