#družba 23.6.2017 16:56

Za sofinanciranje šolnin razpisanih skoraj 6,7 milijona evrov

Ljubljana, 23. junija - Štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je v uradnem listu objavil razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni. Do sofinanciranja so upravičeni tisti, ki so pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino, imeli končano največ srednjo poklicno izobrazbo. Skupna okvirna vrednost razpisa je največ 6,67 milijona evrov.

Za proračunsko leto 2017 je predvidena vrednost sofinanciranja nekaj več kot 4,2 milijona evrov, za proračunsko leto 2018 pa nekaj več kot 2,4 milijona evrov.

Namen razpisa je povečati vključenost v vseživljenjsko učenje in izboljšati kompetence, ki jih odrasli potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Prijavitelj lahko uveljavlja šolnino za programe iz predmeta javnega razpisa, plačano v obdobju od 1. januarja 2014 do vključno 31. avgusta 2018. Posamezni prijavitelj je lahko upravičen do sofinanciranja šolnine do vključno 2500 evrov.

Prednost v okviru posameznega odpiranja vlog pri uvrstitvi v sofinanciranje šolnin bodo imele formalno popolne vloge tistih posameznikov, ki so imeli pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino na tem javnem razpisu, zaključeno največ osnovnošolsko izobrazbo in/ali so bili ob vključitvi v program, za katerega uveljavljajo stroške šolnin, starejši kot 45 let.

Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je od dneva objave javnega razpisa do porabe sredstev, vendar najdlje do 7. septembra 2018, ko je zadnji rok za oddajo vlog. V primeru porabe vseh razpisanih sredstev pred zadnjim rokom bo zaključek javnega razpisa objavljen v uradnem listu in na spletni strani sklada.

Prijavitelj lahko vlogo odda osebno v vložišču sklada, z navadno poštno pošiljko ali s priporočeno poštno pošiljko na naslov Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana.