Turizem 24.6.2017 10:13

Ljubljanski turistični delavci pripravljeni na večji obisk

Ljubljana, 24. junija - Ljubljanski turistični delavci na podlagi večjega obiska v prvih petih mesecih leta pričakujejo večji obisk tudi v poletnih mesecih, pri čemer posebno pozornost posvečajo upravljanju s turističnimi tokovi. Pričakovana zasedenost nastanitvenih zmogljivosti je 88-odstotna.

Ljubljana, Prešernov trg. Turisti, turizem, župnijska Cerkev Marijinega oznanjenja, poletje, Prešernov trg, poletje. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, Prešernov trg.
Turisti, turizem, župnijska Cerkev Marijinega oznanjenja, poletje, Prešernov trg, poletje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot so za STA pojasnili v Turizmu Ljubljana, upravljanju s turističnimi tokovi posvečajo posebno pozornost, saj sta zadovoljstvo gostov in njihova potrošnja pomembnejši pokazatelj uspešnosti turizma v destinaciji kot število nočitev.

V preteklosti so tako že poudarili, da ni več smiselno povečevati števila turistov, temveč izboljšati kakovost ponudbe zanje in jih tako spodbuditi, da bodo med dopustom potrošili več.

Največ obiskovalcev julija in avgusta v slovensko prestolnico sicer tradicionalno prihaja iz Italije, Nemčije in Velike Britanije. Sledijo jim obiskovalci iz ZDA, Francije in Španije. Po podatkih 11 ljubljanskih hotelov in dveh hostlov je pričakovana zasedenost nastanitvenih zmogljivosti 88-odstotna.

Julija in avgusta lani so turisti prek Turizma Ljubljana skupno opravili več kot 1000 izletov po Sloveniji, od tega največ v gore ter do Bohinjskega in Blejskega jezera. Pogosto so se odločili tudi za Postojno in Obalo. Letos turistični delavci pričakujejo podobno strukturo povpraševanja.