Podjetja 25.6.2017 10:21

Mikropis v dolgoročno strateško partnerstvo s Kliniko Mayo

Ljubljana, 25. junija - Družba Mikropis iz Žalca je v četrtek v ZDA podpisala pogodbo o strateškem partnerstvu s Kliniko Mayo iz ZDA. Mikropis bo rešitev za zdravo življenje 24alife odslej razvijal v sodelovanju s kliniko, kar v podjetju označujejo kot novo pomembno prelomnico. Ob tem prihaja tudi do lastniškega povezovanja.

ZDA, Minnesota. Udeleženci AmCham Poslovne delegacije pred kliniko Mayo z dr. Kerryjem Olsnom. Foto: AmCham

ZDA, Minnesota.
Udeleženci AmCham Poslovne delegacije pred kliniko Mayo z dr. Kerryjem Olsnom.
Foto: AmCham

Mikropis v sodelovanju z mednarodnimi partnerji že sedem let razvija rešitev 24alife. Pri tem že vrsto let sodelujejo tudi s Kliniko Mayo iz ZDA, "eno najbolj uglednih zdravstvenih inštitucij na svetu", sedaj pa so naredili "velik korak naprej", so zapisali v sporočilu za javnost.

Na sedežu Klinike Mayo v Rochestru v Minnesoti so namreč ta teden podpisali sporazum o dolgoročnem partnerstvu. Sodelovanje je namenjeno razvoju in širitvi 24alife po svetu. Klinika Mayo je s tem postala uradni partner 24alife, rešitve, ki vključuje znanja iz številnih znanstvenih področij, kot so medicina, šport, psihologija ter prehrana.

S sodelovanjem s Kliniko Mayo bodo uporabniki dobili dostop do bogatih strokovnih vsebin, raziskav in drugega znanja, ki ga razvijajo njihovi strokovnjaki. Mikropis bo še naprej zagotavljal informacijsko podporo vsebini, ki preko pametnih naprav omogoča skrb za posameznika na vsakem koraku, so dodali.

"Gre za obojestransko koristno partnerstvo," je poudaril direktor Mikropis Holdinga in idejni oče rešitve 24alife Janez Uplaznik. "Skupni cilj obeh organizacij je delovati na področju preventivnega zdravja in osveščati ter voditi ljudi do bolj zdravega in srečnega življenja. Pri tem smo prepoznali kar nekaj sinergij, za katere verjamem, da bodo prispevale h krepitvi prisotnosti na trgih, ki so nam najbolj zanimivi: Evropa, Bližnji vzhod, Indija, Kitajska in ZDA," je dodal.

24alife trenutno obsega številne programe, ki prispevajo k izboljšanju zdravega življenjskega sloga. V prihodnje bodo v sodelovanju s Kliniko Mayo razvijali nove programe, ki obravnavajo najbolj pereče težave sodobnega življenjskega sloga - prva sta debelost in stres - in oblikovali programe glede na potrebe trgov. Hkrati ameriška klinika lastniško vstopa v podjetje Mikropis Holding z manjšinskim deležem, s čimer Mikropis postaja del skupine Mayo, so še zapisali v družbi.

Dogovor je bil podpisan v okviru obiska delegacije slovenskih podjetij, ki se v ZDA mudi pod okriljem Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham).