22.6.2017 10:00

Jerala postal član ugledne organizacije EMBO

Ljubljana, 22. junija - Prof. dr. Roman Jerala s Kemijskega inštituta je postal član prestižne znanstvene organizacije EMBO. Gre za najbolj ugledno mednarodno organizacijo na področju molekularne biologije, ki združuje 1700 najboljših evropskih in svetovnih znanstvenikov s področja ved o življenju, so sporočili s Kemijskega inštituta.

Ljubljana, MIZŠ. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je sprejela raziskovalce Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in UKC Ljubljana, raziskovalca Roberta Dominka s Kemijskega inštituta ter ekipo Kemijskega inštituta. Vodja laboratorija za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu Roman Jerala. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, MIZŠ.
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je sprejela raziskovalce Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in UKC Ljubljana, raziskovalca Roberta Dominka s Kemijskega inštituta ter ekipo Kemijskega inštituta.
Vodja laboratorija za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu Roman Jerala.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

"Izvolitev je pomembno priznanje in mednarodna potrditev znanstvenih dosežkov naše raziskovalne skupine," je ob imenovanju dejal Jerala, sicer vodja Odseka za biotehnologijo in molekularno biologijo na Kemijskem inštitutu.

"Vrhunske ekipe na inštitutu vodijo vrhunski posamezniki, zato je to priznanje odličnosti prof. dr. Romana Jerale, a hkrati je tudi priznanje za inštitut. Namreč, to pomeni, da imamo tu pravo klimo in pozitivno raziskovalno okolje, da tako ambiciozne znanstvenike podpremo," je ob tem povedal direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Anderluh.

Poslanstvo organizacije EMBO, ki ima sedež v nemškem Heidelbergu, je vzpostaviti močno evropsko organzacijo, ki povezuje znanstvenike s področja ved o življenju s tem, da sistematično skrbi za njihovo povezanost, izmenjavo znanja, raziskovalnih pristopov in metod na najvišji znanstveni ravni.