Podjetja 20.6.2017 17:49

GZS podelila priznanja podjetjem osrednjeslovenske regije

Ljubljana, 20. junija - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je podelila priznanja štirim najboljšim inovacijam v osrednjeslovenski regiji. Najbolje ocenjena bo kandidirala za priznanja na nacionalni ravni, ki jih bodo podelili v okviru Dneva inovativnosti konec septembra.

Ljubljana. Gospodarska zbornica Slovenije, GZS. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Gospodarska zbornica Slovenije, GZS.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili z gospodarske zbornice, so si zlata priznanja štirje projekti. Prvo je šlo v roke projektu pametni hidronski pogon za HVAC sisteme NovoCon, ki ga je predlagalo podjetje Danfoss Trata.

Zlato plaketo so si po mnenju GZS zaslužili še podjetja GoOpti in skupina inovatorjev v Leku, in sicer zaradi nove otrokom prijazne oblike antibiotika v obliki hitro raztapljajoče tablete. Z zlatim priznanjem so na predlog podjetja Reflekta nagradili še industrijska LED svetila Reflectatm proled.

Srebrna priznanja so na predlog Leka odnesli inovatorji, ki so sodelovali pri izdelavi ultrazvočne kopeli z magnetim mešalom v protihrupni komori, družba Litostroj Power pa je prijavila prav tako s srebrnim priznanjem nagrajeno kompaktno horizontalno cevno turbino.

Tretja srebrna nagrada je šla na predlog podjetja Iza iz Kamnika v roke celostni dezinfekcija z Iza effectom za osebno, komercialno in industrijsko uporabo primerno za uničevanje patogenih delcev na vseh PT-jih v različnih področjih dezinficiranja.

Četrto srebrno priznanje je šlo v roke projektu Genetska analiza NutriSport, ki jo je predlagal genEplanet. Peto je odnesel Matija Šmalcelj za nov sistem za napenjanje in hitro menjavo opne bobna System One, šesto in sedmo srebrno priznanje pa sta si zaslužila projekta Exclusive mattress top za vodne postelje Lectus in ležišča Leticia ter Lokacijski informacijski sistem, ki ga predlagalo podjetje Razum.

Bronasti priznanji so na GZS podelili novemu tipu dušilke za energetski transformator, ki ga je predlagalo podjetje Kolektor Etra in projektu MintOnLine - priprava vsebin, digitalizacija vsebin, razvoj online Portala.