Mediji 20.6.2017 10:07

Že devetnajstič zapored podelili Vikendove gonge popularnosti

Ljubljana, 20. junija - Uredništvo Delove priloge Vikend je v ponedeljek zvečer v Ljubljani že devetnajstič zapored podelilo Vikendove gonge popularnosti 2016. Zmago so slavili Slavko Bobovnik za najbolj priljubljenega voditelja televizijskih informativnih oddaj, Bernarda Žarn v kategoriji razvedrilnih voditeljev, med glasbeniki pa Tanja Žagar in skupina Modrijani.

Ljubljana. Televizijski voditelj Slavko Bobovnik. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Televizijski voditelj Slavko Bobovnik.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Slavko Bobovnik je med televizijskimi informativnimi voditelji slavil šestič zapored, skupno pa že sedmič. Svoj prvi gong je v kategoriji razvedrilnih voditeljev dobila Bernarda Žarn. Najbolj priljubljen radijec je Denis Avdić, ki je v tej kategoriji bralce Vikenda prepričal četrtič. Prvi gong pa je dobila Ajda Smrekar, ki je slavila med igralci oz. igralkami. Že sedmega je dobila pevka Tanja Žagar, med skupinami pa so prepričali Modrijani, kar je že njihov peti gong.

Tanja Žagar in Slavko Bobovnik sta vsak s svojim sedmim gongom prehitela dosedanja rekorderja Jureta Seška in Jurija Zrneca. Prvič v zgodovini gongov pa so med zmagovalkami tri dame.

Vikendovi gongi so medijska nagrada, ki jo priloga Vikend podeljuje od leta 1997 in so posebnost med medijskimi nagradami, saj jih podeljujejo izključno bralci, ki sami nominirajo finaliste in potem med njimi tudi izberejo zmagovalca.