Podjetja 16.6.2017 13:38

Štajerska gospodarska zbornica podelila priznanja podravskim inovatorjem

Hoče, 16. junija - Štajerska gospodarska zbornica je danes v Hočah podelila priznanja podravskim inovatorjem. Zlata priznanja je prejelo pet podjetij, in sicer Ledinek Engineering, Doorson, Stork, Impol 2000 in Tovarna kovinske opreme Primat. Letos so v razpisnem roku prijeli prijave 21 inovacij, pri teh inovacijah pa je sodelovalo 62 inovatorjev.

Podjetje Ledinek Engineering je podjetje, ki praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja, tudi letos je njihova inovacija sistem za aktivno plavajoče skobljanje s kontinuirano simetrično porazdelitvijo odvzemov na osnovi zvezne zaznave stranskih krivulj obdelovanca prejela maksimalno število toč in najvišje priznanje, so sporočili iz omenjene zbornice.

Z zlatim priznanjem so bili nagrajeni tudi podjetje Doorson za inovacijo interierna avtomatska drsna vrata, podjetje Stork za postopek za industrijsko izdelavo ene ali več komponent sladoleda z dodatki sadja oziroma sadne kaše in sadnih sladkorjev, Impol 2000 za visokotrdno aluminijevo zlitino Al-Mg-Si in njen postopek izdelave in Tovarna kovinske opreme Primat ta tankostenske modulne trezorske prostore.

Komisija Štajerske gospodarske zbornice je podelila tudi pet srebrnih, šest bronastih priznanj ter pet zahval.

Štirje zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk, se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije s partnerjema ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo Spirit Slovenija.

Poseben gost prireditve je bil letos raziskovalec ljubljanskega Kemijskega inštituta in vodja odseka za katalizo in reakcijsko inženirstvo Blaž Likozar. Spregovoril je o pomenu prenosa znanja, procesov in tehnologije v gospodarstvo in tako prisotnim podrobneje predstavil delo ljubljanskega Kemijskega inštituta, ki dosega odlične rezultate in priznanja v svetovnem merilu.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja, ki ga vsako leto organizira omenjena zbornica, spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo slovensko gospodarstvo nujno potrebuje za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci.

Letošnja podelitev nagrad inovatorjem je bila že 15 po vrsti.