Mlada podjetnika leta sta Matej Pelicon in Anita Lozar

Ljubljana, 16. junija - Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta. V pivovarni proizvajajo butično pivo po lastnih receptih in so edina mala pivovarna, ki poleg vrhunske opreme za varjenje uporablja tudi najbolj dodelan nadzor kakovosti, so sporočili organizatorji dogodka. Nagrado so jima podelili v NLB centru inovativnega podjetništva.

Na izboru, ki je potekal v okviru podjetniškega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, se je sicer predstavilo pet podjetniških ekip, ki so komisijo prepričale že prejšnji teden na polfinalu, so sporočili z Zavoda mladi podjetnik.

Poleg Pelicona in Lozarjeve so se v finale uvrstili še Hajdi Korošec Jazbinšek in Urban Jazbinšek iz Hajdi.si, Nik Vene iz podjetja NV, Jasna Grbić iz podjetja Tatto care ter Luka Železnik in Dejan Kobal iz Tng opreme.

Lozarjeva je po četrtkovi zmagi poudarila, da se bodo v Pivovarni Pelicon še naprej osredotočali na stranke, saj so že globoko v sezoni, ko se popije največ piva.

Rdeča nit letošnje podelitve je bila sicer širitev podjetij v tujino, Zavod mladi podjetnik pa je obenem proslavil 10. obletnico svojega delovanja.

Petčlansko komisijo, ki je izbrala mladega podjetnika leta, so sestavljali Jure Knez (Dewesoft), Darko Jurić (NLB), Boris Kunilo (Spirit Slovenija), Mojca Vincek (Kleos) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik), so še sporočili z zavoda.