Podjetja Turizem 15.6.2017 14:54

V Bovcu odprli nov Garni hotel

Bovec, 15. junija - V prenovljeni starejši hiši sredi Bovca so danes odprli nov Garni hotel. Lastnik je češki podjetnik Jaroslav Rygl, ki se je že pred leti zaljubil v naravne lepote Zgornjega Posočja, in stavbo avgusta 2015 odkupil od Občine Bovec. Hotel je v začetku junija že sprejel prve goste, ki prihajajo predvsem iz tujine.

Bovec. Ulice Bovca. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Bovec.
Ulice Bovca.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Rygl je za STA povedal, da so v Garni hotelu uredili 11 hotelskih apartmajev, v katerih lahko nastanijo 48 obiskovalcev. Tem bodo ponujali zajtrke, za ostalo hrano pa bodo lahko poskrbeli gostje sami, saj so v apartmajih tudi manjše kuhinje.

V Garni hotelu bodo obiskovalcem ponujali vsa športna, rekreativna in druga doživetja na Bovškem.

Stavba, v katerem je novi hotel, je bila v zadnjem potresu poškodovana in potrebna obnove. Že pred potresom je bila v lasti bovške občine, ki je želela obnoviti vse stare in "neugledne" hiše v središču Bovca. Ob popotresni prenovi je načrtovala, da bo v njej uredila mladinski hotel, vendar se je kasneje odločila za prodajo.

V Bovcu sicer ob vse večjem številu turistov težko pričakujejo tudi odprtje prenovljenega hotela Kanin, ki naj bi prve goste dočakal sredi leta 2018. Julija 2015 je hotel za 1,3 milijona evrov kupila družba Alpe Adria Hoteli iz Kopra, prenova v štirizvezdični hotel pa bo stala okrog šest milijonov evrov.

Občina Bovec še vedno prodaja hotel Alpine v Logu pod Mangartom, ki pa je trenutno v najemu. Bovške goste sprejemajo tudi vse ostale privatne nastanitve in večji hotel Alp sredi Bovca, ki ga ima v dolgoročnem najemu mariborska družba Žnider Saba, sicer tudi lastnik in upravljavec bovškega Hotela Mangart.

V bovški občini je turistom na voljo preko 2000 hotelskih in privatnih nastanitev, skupaj s kampi pa kar okrog 5000 nastanitev.