Podjetja 18.6.2017 9:23

Intersport ob rasti dobička napoveduje nadaljnja vlaganja

Naklo, 18. junija - Slovenski del skupine Intersport ISI je lani ustvaril 60 milijonov evrov prihodkov in zabeležil 7,3-odstotno rast. Čisti dobiček se je povečal za 46 odstotkov na 2,8 milijona evrov. Družba ima od konca lanskega leta novega lastnika, s katerim napoveduje nadaljnja vlaganja v nove prodajalne in širitev obstoječih.

Ljubljana.
Trgovsko podjetje Intersport, logotip.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Skupina je lani na trgih Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore ustvarila 107 milijonov evrov bruto prometa oziroma 90 milijonov evrov prihodkov, so za STA pojasnili v slovenski podružnici Intersporta.

Kot so poudarili, je za njimi dinamično poslovno leto, ki so ga zaznamovale velike statusne spremembe. Ob veliki reorganizaciji poslovanja so maloprodajno mrežo po vsej regiji razširili z desetimi novimi trgovinami in petimi franšiznimi prodajalnami, izvedli pa so tudi nekaj večjih prenov in širitev obstoječih prodajaln.

Skupina Intersport ISI je od decembra lani del globalne družbe Enterprise Investors, ki je po navedbah Intersporta ena največjih delniških družb v centralni in vzhodni Evropi. Družba se je za naložbo v Intersport odločila na osnovi potenciala rasti in zaupanja v lokalno vodstvo, kar s podporo regionalnim strateškim odločitvam o nadaljnji rasti skupine tudi jasno izkazuje, so poudarili v Intersportu.

Investicije v nove prodajne površine bodo usmerili predvsem na trge v regiji, ki zaradi velikosti predstavljajo še neizkoriščen potencial, na lokacije, kjer še niso prisotni, pa tudi v osvežitev ponudbe in prenovo obstoječih prodajaln. V naslednjih petih letih nameravajo v regiji odpreti skoraj 50 novih prodajnih enot, vlaganja v nove prodajalne in prenovo obstoječih pa ocenjujejo na 20 milijonov evrov.

Kot poudarjajo, so perspektivni vsi trgi, največjo rast pa pričakujejo v Srbiji in na Hrvaškem, ki sta poleg Slovenije strateška trga. Poleg tega nameravajo pospešiti spletno prodajo.

Za letos skupina načrtuje 12-odstotno rast prihodkov, od tega v Sloveniji šestodstotno. Konec lanskega leta je zaposlovala 916 ljudi, od tega 364 v Sloveniji. Letos jih nameravajo v celotni regiji zaposliti več kot sto.

Intersport sicer za letos načrtuje tudi odprtje prvih prodajaln nove franšize The Athlete's Foot, ki je v lasti korporacije Intersport International. V drugi polovici tega leta nameravajo odpreti prve prodajalne v Sloveniji in na Hrvaškem, predvidoma prihodnje leto pa bodo sledile prve tudi v Srbiji.