Podjetja 14.6.2017 14:05

V Hrastniku priznanja zasavskim inovatorjem

Hrastnik, 14. junija - Območna zbornica Zasavje je danes v Hrastniku podelila priznanja za najboljše inovacije zasavske regije za leto 2017. Podelili so osem zlatih, 11 srebrnih in sedem bronastih priznanj. Zlati nagrajenci so Eti Izlake, Steklarna Hrastnik, podjetnik David Knez, trboveljski Aereform, družba Strip's in trboveljska srednja tehniška šola.

Eti Izlake je zlato priznanje prejel za razvoj tehnologije za izdelavo in obdelavo termostatskih elementov, za napravo za kokilno nanašanje spajke na talilni element ter za zaščitno stikalo na diferenčni tok z nadtokovno zaščito, Steklarna Hrastnik za apliciranje treh različnih tehnologij proizvodnje steklenih izdelkov na eni steklarski peči, podjetnik Knez za elastično vezalko z rinčico, Aereform iz Trbovelj za simulator za osnovno šolanje pilotov z VR očali, družba Strip's za vzmetni sistem za pritrjevanje LED modula v ohišje svetilke ter trboveljska srednja tehniška šola za osebnostni vzorec PRST - orodje za zaznavanje osebnostnih in učnih vzorcev, so sporočili iz omenjene zbornice.

Srebrna priznanja so prejeli družba Strip's, ki se ponaša s SLC - LED krmilnikom za LED razsvetljavo, Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje za finančno pismenost na delovni praksi v tujini, Varstveno-delovni center Zasavje za nakup kombija za invalide na socialno vključujoč, ekološki in medsektorski način, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje za učno delavnico za inštalaterje strojnih inštalacij, Eti Izlake in Eti Proplast za nova generacijo orodij za perforacijo pločevine in za robotsko celico za obdelavo sestavnih delov, namenjenih delovanju v zaščitnih stikalih na diferenčni tok, Srednja šola Zagorje za projekt Odgovorno in zdravo v odraslost, Steklarna Hrastnik za sistem za lažjo manipulacijo s steklarskimi kleščami v polavtomatski proizvodnji pihanega stekla, za rekonstrukcijo F peči in podaljšanje življenjske dobe peči in za nov način konstruiranja modelov za vrtenine v ročni proizvodnji pihanega stekla ter Delavski dom Trbovlje za novomedijske vsebine v izobraževalnih programih.

Z bronastimi priznanji so bili nagrajeni Steklarna Hrastnik za vakumske kanale na orodju za izboljšanje čitljivosti logotipov, za TCS stroja O90 in za Rekonstrukcijo steklarskega stroja P2, Eti Proplast za dokumentacijo za proizvodnjo v elektronski obliki, izlaški Eti za merilni sistem za zajem, analizo in prikaz hitrih prehodnih pojavov, Tevel iz Kisovca za Exd stikalo tip SW-xx in Delavski dom Trbovlje za uporabo google koledarja v delovnem procesu kina.

Na razpis inovacije Zasavja za leto 2017, ki ga je Območna zbornica Zasavje razpisala že 21. leto, je prispelo 26 inovacijskih prijav, ki prihajajo iz 10 podjetij in razvojnih centrov ter petih inštitucij iz Zasavja. Letos beležijo rekorden odziv sodelujočih inovatorjev, kar 98.

Za priznanja Gospodarske zbornice Slovenije na državni ravni se bodo potegovale štiri najboljše ocenjene inovacije.