Podjetja 26.5.2017 15:20

Premogovnik Velenje v prodajo kompleksa Avtokamp jezero

Velenje, 26. maja - Premogovnik Velenje je v današnjem uradnem listu objavil, da prodaja kompleks Avtokamp jezero kot poslovno nepotrebno premoženje. Gre za ograjen prostor za kampiranje velikosti 22.259 kvadratnih metrov, ki ima priključek za elektriko, vodovod in kanalizacijo. Izhodišča cena je 850.000 evrov.

V ograjenem prostoru stojijo tudi dva objekta in recepcija. Premogovnik Velenje ponudbe zbira do konca junija. Trenutno je sicer kamp v najemu, najemnik pa ima predkupno pravico.

Lani je Premogovnik Velenje prodal tudi Hotel Oleander v Strunjanu za 1,28 milijona evrov. Kupilo ga je izolsko podjetje Oleander Resort v lasti Igorja Krumpaka. Merilo za izbiro ponudnika je bilo poleg najvišje ponujene cene oz. najugodnejše ponudbe in najugodnejših plačilnih pogojev tudi nadaljevanje turistične dejavnosti, ki omogoča razvoj celotnega kompleksa ter prevzem vseh sedmih zaposlenih.

V Premogovniku Velenje so s prodajo tega hotela nadaljevali odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja. Lani so tako celjskemu Eurotasu prodali tudi Hotel Barbara v Fiesi; kupnina je dosegla 2,85 milijona evrov.

S Prvo osebno zavarovalnico pa je Premogovnik Velenje februarja lani podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici, zdaj pa čaka na prenos koncesnine na novega lastnika.