Startupi 26.5.2017 15:26

ABC pospeševalnik z novim sodelovanjem na korporativnem področju

Ljubljana, 26. maja - Ljubljanski ABC pospeševalnik, ki je v svojem dveletnem delovanju organiziral že pet startup programov, se je lotil pospeševanja še na korporativnem področju. V torek so namreč predstavili sodelovanje z ameriškim svetovalnim podjetjem s področja korporativnih inovacij Enterprise Development Group (EDG).

Ljubljana. ABC pospeševalnik je predstavili sodelovanje s svetovalnim podjetjem Enterprise Development Group (EDG) iz Silicijeve doline. Foto: ABC

Ljubljana.
ABC pospeševalnik je predstavili sodelovanje s svetovalnim podjetjem Enterprise Development Group (EDG) iz Silicijeve doline.
Foto: ABC

Kot so zapisali v pospeševalniku, je ideja za združitvijo "prenesti del Silicijeve doline v Ljubljano in posledično spreminjati miselnost in ustvarjati trende". Sodelovanje je po njihovih besedah veliko priznanje za pospeševalnik, hkrati pa predstavlja tudi globalni potencial za rast slovenskega gospodarstva.

Namen partnerstva je sicer slovenska podjetja povezati s podjetji, s katerimi je že sodeloval EDG. To so med drugim globalnim korporacije Apple, Audi, Airbus, Lufthansa, Logitech, Panasonic, Intel, Unicredit, Johnson & Johnson in drugi.

Da sta ABC in EDG vodilna vsak na svojem področju in se odlično dopolnjujeta, je menila soustanoviteljica EDG Lisa Friedman. "EDG vidi trende, startupi vidijo nove možnosti. Skupaj pa lahko vplivamo na svet," je povedala.

Soustanovitelj in direktor ABC pospeševalnika Dejan Roljič pa je dejal, da v resnici nihče ne ve, kaj prinaša digitalizacija, zato so pripravljeni na karkoli. "Izbrali smo najboljše partnerje, najboljše iz obeh svetov. Cilj je, da podjetja vključimo v startup svet in jih povežemo z največjimi podjetji na svetu."

Prvih delavnic v okviru korporativnega programa - na teh se po besedah soustanoviteljice in izvršne direktorice ABC pospeševalnika v Ljubljani Urške Jež "na vseh ravneh spreminja miselnost in oblikuje strategijo, glede na prihajajoče trende" - so se že udeležili Zavarovalnica Triglav, BTC in pa Unicredit.