Turizem 27.5.2017 8:51

V Rogaški Slatini tudi uradno odprli hotel s petimi zvezdicami

Rogaška Slatina, 27. maja - Potem ko je hotel s petimi zvezdicami v Rogaški Slatini, Atlantida Boutique hotel, prve goste sprejel že septembra lani, so ga v teh dneh ob navzočnosti gospodarskega ministra Zdravka Počivalška tudi uradno odprli. Vrednost naložbe podjetja Atlantida Rogaška v hotel s 152 posteljami je 16 milijonov evrov.

Kot je ob odprtju povedala direktorica hotela Zdenka Ploj, ki je projekt gradnje vodila od samega začetka, gre za izjemno redko, t.i. greenfield investicijo v butični hotel najvišje kategorije.

"V času od odprtja hotela, to je 1. septembra 2016, se število nočitev in zasedenost hotela iz meseca v mesec dviguje in tako smo v mesecu aprilu 2017 že dosegli 33-odstotno zasedenost hotela, kar je v skladu s pričakovanji in plani podjetja. Med gosti, ki so pri nas v tem obdobju počitnikovali, prevladujejo gostje iz Rusije, Ukrajine, Slovenije, Italije, Kazahstana in Hrvaške. Sicer pa smo v našem hotelu nastanili goste iz kar 39 različnih držav," je povedala direktorica hotela.

Trenutno je v hotelu zaposlenih 32 oseb, s povečevanjem povprečne zasedenosti hotela pa bo število zaposlenih naraslo tudi do 45. Hotel ponuja 76 luksuzno opremljenih dvoposteljnih sob in apartmajev. Poleg hotelske restavracije ima še center dobrega počutja, sejno sobo s stotimi sedeži, galerijo in lokale. Na zemljišču v lasti hotela so gostom na voljo nadstandardne senčne in sončne terase, zeliščni vrt in prostor za sproščanje, so sporočili iz hotela.