Startupi 25.5.2017 8:00

V Ljubljani dogodek za startupe s področja zdravstva

Ljubljana, 25. maja - V Tehnološkem parku Ljubljana bo v petek potekal dogodek Infuse Digital Health, ki ga pripravljata revija Medicina danes in Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju z ekipo projekta Healthday. V sklopu dogodka bo potekala konferenca o trendih na področju e-zdravja in digitalnega zdravja ter tekmovanje za startupe, so sporočili organizatorji dogodka.

Ljubljana. Dogodek Infuse Digital Health. Foto: healthday.si

Ljubljana.
Dogodek Infuse Digital Health.
Foto: healthday.si

Dogodek bo kot omenjeno sestavljen iz dveh sklopov. V konferenčnem delu, ki bo potekal od 17. do 19. ure, bodo predavatelji spregovorili o napredku v genetiki in digitalnih rešitvah v zdravstvu. Na okrogli mizi pa bodo spregovorili o plačevanju digitalnih storitev in priložnostih za financiranje.

Poleg konferenčnega dela se bo v sklopu dogodka odvilo tudi tekmovanje pospeševalnika Grants4Apps, na katerem se bodo startupi potegovali za mesto na največjem medicinskem sejmu Medica, ki bo jeseni v Düsseldorfu.

Zmagovalni startup bo na Medici dobil svoj prostor v ameriškem paviljonu, kot gostujoča inovacija v prostoru Lab & Lounge organizacije Future for Health, ki deluje kot globalni katalizator znanja in povezovanja na področju digitalnega zdravja.

Dogodek Infuse Digital Health je namenjen tudi povezovanju med startupi in strokovnjaki s področja zdravstva. Na dogodku bodo lahko tako startupi med drugim spoznali predstavnike pospeševalnikov Grants4Apps in Startupbootcamp Digital Health Berlin, ki še mesec dni sprejemata prijave za nov krog svojih programov.

Medtem ko v Grants4Apps iščejo bolj zrele startupe s področja zdravstva, Startupbootcamp sprejema tudi mlajše inovatorje, katerih rešitve so v idejnih fazah. V oba omenjena berlinska pospeševalnika je lani prispelo več kot 500 prijav.

Z udeležbo na petkovem dogodku lahko startupi dobijo boljšo predstavo o zahtevah za sprejetje v programe, kar jim omogoča, da bolje pripravijo tudi svojo predstavitev in prijavnico, so zapisali organizatorji.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.healthday.si.