#družba 22.5.2017 15:06

Zavod Ypsilon uresničuje potencial mentorstva v Sloveniji

Ljubljana, 22. maja - Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Ypsilon v okviru vseslovenske akcije Slovenija - mentorska država, že tradicionalno mentorsko povezuje Slovenijo. Vseslovenska akcija je pobuda mladih za spodbujanje mentorskega povezovanja in kroženja izkušenj, letos pa poteka pod sloganom Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje.

V času akcije, ki se je začela 12. maja, potekala pa bo konca junija, v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, največje promocijske kampanje s področja vseživljenjskega učenja, bodo potekali številni dogodki po vsej Sloveniji, so sporočili iz omenjenega zavoda.

V Zavodu Ypsilon verjamejo, da z oblikovanjem mentorske kulture v Sloveniji lahko spodbudimo izmenjavo izkušenj in medgeneracijsko sodelovanje ter vseživljenjsko učenje in pretok informacij ter znanj. Pomoč in podpora mentorja lahko mladi osebi omogočita učinkovitejši razvoj potencialov, pomagata pri aktivnem vstopanju na trg dela ter pri razvoju in implementaciji lastnih idej. Po drugi strani lahko mladi ponudijo mentorjem svež pogled in novo energijo.

Vseslovenska akcija Slovenija - mentorska država je postala že tradicionalna iniciativa Zavoda Ypsilon. Akcija se uresničuje v okviru Mentorskega programa - Uči se od najboljših, kot aktivna pobuda mladih za dvig ozaveščenosti ter informiranosti o prednostih mentorstva v korist vseh generacij. Hkrati je namen vseslovenske akcije Slovenija - mentorska država spodbujanje vseživljenjskega učenja in pretoka znanj ter informacij.

V času trajanja akcije se bodo po celotni Sloveniji na več kot 100 lokacijah odvijale delavnice in izobraževanja ter aktivnosti ozaveščanja na temo mentorskega povezovanja. Akcija je trajnostno naravnana, saj v Zavodu Ypsilon želijo nadaljevati z vzpostavljanjem mreže Mentorskih kotičkov po Sloveniji, kjer se bodo vzpostavljeni mentorski pari lahko srečevali tekom celega leta tudi po zaključku akcije.

Mentorski kotički služijo informiranju mladih in bodo k mentorskem povezovanju spodbujali tudi po zaključku akcije. V vseslovensko akcijo Slovenija - mentorska država je že vključenih več kot 50 partnerskih organizacij, s katerimi bodo po vsej Sloveniji spodbujali k dvigu ozaveščenosti o pomenu ter prednostih mentorskega povezovanja in oblikovanju mentorske kulture v Sloveniji.