22.5.2017 9:28

Na regijskem BioCampu 2017 o zdravljenju z imunoterapijo

Ljubljana, 22. maja - Farmacevtska družba Lek letos sedmič zapored organizira regijski BioCamp. Na letošnjem forumu, ki na edinstven način povezuje izzive in priložnosti zdravljenja, bodo perspektivni študentje raziskovali izzive in priložnosti zdravljenja z imunoterapijo.

Mengeš. Laboratorij, Biofarmacevtika Mengeš. Arhiv STA

Mengeš.
Laboratorij, Biofarmacevtika Mengeš.
Arhiv STA

Regijski BioCamp je tridnevni forum, na katerem se najboljši dodiplomski in podiplomski študenti naravoslovnih znanosti srečajo s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi menedžerji.

Kot so zapisali v Leku, članu skupine Sandoz, se je letos za sodelovanje na forumu potegovalo več kot 115 študentov, med katerimi je bilo izbranih 35 najboljših iz devetih držav.

Izbrani študenti bodo v okviru foruma obravnavali temo Izzivi in priložnosti zdravljenja z imunoterapijo. Ta se je pred kratkim pričela uporabljati tudi kot nov način zdravljenja raka in po mnenju nekaterih strokovnjakov predstavlja najbolj obetaven napredek v boju s to zahrbtno boleznijo, so zapisali v Leku.

Po današnjem uvodnem pozdravu predsednika uprave Leka Vojmirja Urlepa bo sledila vrsta osrednjih predstavitev vodilnih znanstvenikov iz akademske sfere ter iz Leka, Sandoza in Novartisa. Popoldan pa bo namenjen uvodu v študijo primera in delu v skupinah.

V torek bodo lahko udeleženci dokončali študijo primera po skupinah in jo nato tudi predstavili komisiji. Obiskali bodo izbrano Sandozovo razvojno središče ter poslušali osrednjo predstavitev Sandozove vodje globalnega upravljanja s talenti, zvečer pa bodo bo podelili nagrade zmagovalcem regijskega BioCampa 2017.

V sedmih letih je družba Lek v sklopu regijskega BioCampa gostila kar 245 perspektivnih mladih naravoslovnih znanstvenikov z več kot 60 fakultet in inštitutov ter več kot 30 univerz.

Regijski BioCamp izbranim študentom predstavlja priložnost za obogatitev znanj in pridobivanje novih izkušenj in poznanstev. Hkrati pa lahko mladi v okviru tridnevnega foruma dobijo neposreden vpogled v delovanje farmacevtske industrije ter sodelovali s priznanimi strokovnjaki in menedžerji.