#družba 16.5.2017 10:59

EU namenja sredstva za vzpostavitev informacijsko-komunikacijske infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Ljubljana, 16. maja - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 25 milijonov evrov sredstev za program nadaljnje vzpostavitve informacijsko-komunikacijske infrastrukture v vzgoji in izobraževanju. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 80 odstotkov oziroma 20 milijonov evrov, so sporočili iz službe.

Ljubljana.
Tehnologija, hekerstvo, računalnik, internet, programiranje, server, strežnik, heker, računalništvo, računalniška varnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Program, katerega skupna vrednost znaša dobrih 40 milijonov evrov, se bo izvajal skozi tri medsebojno povezane dejavnosti: izgradnjo brezžičnih omrežij, nakup nove opreme ter razvoj e-storitev in e-vsebin, pojasnjujejo v službi.

Cilj programa je povečati dostop do brezžičnega omrežja v vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah s sedanjih treh odstotkov na sto odstotkov, okrepiti stopnjo uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije pri pouku in posredno zagotoviti kakovostnejše izobraževanje ter dolgoročno zagotoviti boljše zaposlitvene možnosti učencev in dijakov, so še zapisali v službi.

Razpis bo sicer pripravilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.