Laboratorij bodočnosti za mlade Slovence v Italiji

Ljubljana, 20. maja - V Trstu bo v nedeljo potekal dogodek Laboratorij bodočnosti, na katerem se bodo mladi Slovenci v Italiji izobraževali in razmišljali o prihodnosti družbe, v kateri živimo. Gre za izobraževalni dogodek, v okviru katerega se bodo odvila različna predavanja, okrogle mize in druge zanimive dejavnosti, so sporočili organizatorji.

Dogodek je namenjen višješolski in univerzitetni mladini v starosti od 14 do 30 let, prirejata pa ga Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) in Zadružna kraška banka (ZKB) mladi v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovenskim dijaškim domom Srečka Kosovela v Trstu, Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem (SDGZ) in Slovenskim raziskovalnim inštitutom (SLORI).

Glavni predavatelji letošnje izvedbe izobraževalnega dogodka so novinar Marco Cernaz, svetovalka za ključne kadre Alenka Stanič ter raper in podjetnik Rok Trkaj. Na okrogli mizi z naslovom Krepat ma ne molat! pa bodo sodelovali inovatorji, podjetniki, vrhunski športniki in glasbeniki.

V okviru dogodka bo zaživel tudi sejemski prostor, na katerem se bodo med drugim predstavili Univerza v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici, Univerza na Primorskem, Univerza v Vidmu, Mladi v Odkrivanju Skupnih Poti (MOSP) ter Park vojaške zgodovine v Pivki. Člani Mittelaba bodo predstavili svoje najnovejše tehnološke dosežke in projekte robotike, podjetje Fluido pa bo omogočilo izkušnjo virtualne resničnosti.

Udeleženci Laboratorija bodočnosti, ki se bodo prijavili na predavanja, se bodo potegovali za posebni nagradi, ki ju poklanja potovalna agencija Aurora viaggi iz Trsta.

Dogodek, ki se bo začel v nedeljo ob 10. uri v Kongresnem centru na 4. pomolu v Trstu, je odprt za javnost in brezplačen, predhodna prijava za mlade udeležence pa je nujna, so še zapisali organizatorji.