Program Ars razpisal natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2017

Ljubljana, 15. maja - Program Ars Radia Slovenija razpisuje 26. tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2017. Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila tri nagrade. Natečaj je odprt do 19. junija, odločitev komisije bo znana 5. avgusta.

Dolžina ne sme presegati 6300 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru bo komisija delo izločila, piše v razpisnih pogojih.

Tričlanska strokovna komisija bo podelila tri nagrade v vrednosti 800, 600 in 400 evrov. Pri tem si pridržuje pravico, da katere od nagrad tudi ne podeli, če presodi, da nobena od prispelih kratkih zgodb ne izpolnjuje pričakovanih kriterijev kakovosti.

Nekaj dodatnih besedil bo komisija predvidoma predlagala naročniku v odkup. Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe bodo predvajali v zadnjem trimesečju tega leta v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Natečaj je anonimen. Avtorji naj prijavljena dela pošljejo v štirih nepodpisanih izvodih, označenih s šifro in s pripisom Natečaj za najboljšo kratko zgodbo, na naslov: Uredništvo za kulturo, 3. program - program Ars, Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana.

Komisija bo svojo odločitev objavila v oddaji Kulturna panorama, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija, so sporočili z radia.