Podjetja #družba 26.4.2017 18:04

Na portalu eUprava možna mobilna plačila prek sistema Hal mBills

Ljubljana, 26. aprila - Uprava RS za javna plačila je kot ponudnik podpore za spletno plačevanje storitev proračunskih uporabnikov med načine plačevanja vključila tudi rešitev Hal mBills. Tako da bodo uporabniki portala eUprava lahko plačljive storitve plačevali tudi s pametnim mobilnim telefonom.

Ljubljana. Rešitev za spletno plačevanje Hal mBills. Foto: mBills

Ljubljana.
Rešitev za spletno plačevanje Hal mBills.
Foto: mBills

Ljubljana. Rešitev za spletno plačevanje Hal mBills. Foto: mBills

Ljubljana.
Rešitev za spletno plačevanje Hal mBills.
Foto: mBills

Uporabniki bodo tako zdaj lahko državi za oddajo različnih elektronskih vlog, kot je npr. podaljšanje registracije vozila, plačali kar z mobilnim telefonom, ne glede na to, pri kateri banki imajo račun.

Med storitvami, ki jih je mogoče plačevati z mobilnikom prek aplikacije Hal mBills, so po navedbah podjetja MBILLS tudi zamenjava stalnega in začasnega prebivališča, pridobitev vrednotnice za osebno dopolnilno delo itn..

Rešitev Hal mBills sodi pod okrilje slovenskega finančno-tehnološkega startup podjetja MBILLS, ki je prvo slovensko podjetje z dovoljenjem Banke Slovenije za izdajanje elektronskega denarja in opravljanje plačilnega prometa. Z njihovo rešitvijo Hal mBills je mogoče plačati že več kot na 350 lokacijah po Sloveniji.