#družba 26.4.2017 16:29

Rok za prijave na letošnji Websi podaljšan do 26. maja

Ljubljana, 26. aprila - Organizatorji tekmovanja za najboljše digitalne marketinške projekte Websi so zadnji rok za prijave podaljšali na 26. maj. Prijave na že šesto izvedbo tega tekmovanja so možne na spletni strani websi.si.

Ljubljana. Tekmovanje za najbolje digitalne marketinške projekte Websi 2017. Foto: http://websi.si/

Ljubljana.
Tekmovanje za najbolje digitalne marketinške projekte Websi 2017.
Foto: http://websi.si/

Prijavljene projekte bo tudi v letu 2017 ocenjevalo več kot 70 članov strokovne in poslovne žirije: poslovneži s področja marketinga in odnosov z javnostmi, strokovnjaki za digitalno poslovanje, predstavniki večjih slovenskih agencij. Žiriji bo predsedoval direktor trženja v energetski družbi Petrol Rok Cuderman.

Letošnje tekmovanje Websi sicer prinaša nekaj novosti v tekmovalnem delu. Tekmovalcem sta namreč odslej na voljo nova kategorija Dogodki ter izbor naj digitalca leta, so sporočili organizatorji dogodka. V kategorijo Dogodki lahko snovalci prijavijo spletne strani dogodkov - festivalov, glasbenih ali športnih ter drugih dogodkov. Ostalih 11 kategorij pa ostaja nespremenjenih.

Prav tako bodo letos ponovno potekala vzporedna tekmovanja za najboljšo uporabniško izkušnjo, najboljše uredništvo ter najboljše oblikovanje. Tudi letos bodo poleg posameznih spletnih prvakov znotraj vsake kategorije izbrali naj digitalno agencijo ter generalnega spletnega prvaka. Tako bo skupno podeljenih 18 nagrad Websi.

Poleg nove kategorije pa organizatorji uvajajo tudi izbor naj digitalca leta, pri čemer bo komisija izbrala osebo, ki je najbolj zaznamovala slovenski digitalni prostor v preteklih 12 mesecih.

Večmesečni projekt Websi Spletni prvaki se bo tudi letos zaključil z Websi dnevom, ki se bo odvil 15. septembra 2017. Na njem bodo razglasili spletne prvake 2017, prav tako pa bo izšel Dosje slovenskega digitalnega komuniciranja Websi 2017, ki v obliki publikacije arhivira digitalne projekte v Sloveniji.