Turizem #družba 30.4.2017 10:24

Ob Semedelski promenadi konec leta nov rekreacijski park

Koper, 30. aprila - Ob izteku letošnjega leta bi bil lahko Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine ob izlivu Badaševice, tik ob Semedelski promenadi. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ki se izteče čez slab mesec dni. Kot so sporočili s koprske občine, naj bi se dela začela poleti.

Izola, Sončno nabrežje. Obalo so preplavili tekači Istrskega maratona, ki s tekom poveže Koper, Izolo in Piran. Tek, rekreacija, maraton. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Izola, Sončno nabrežje.
Obalo so preplavili tekači Istrskega maratona, ki s tekom poveže Koper, Izolo in Piran.
Tek, rekreacija, maraton.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Občina je ureditev trenutno degradiranega območja ob Semedelski promenadi, ujetega med tamkajšnji mandrač in izliv Badaševice, kolesarsko stezo na Piranski cesti in kanal Grande, načrtovala že dalj časa.

Tam je predvidela ureditev zelenih rekreacijskih površin, del katerih bi bila tudi igrišča za odbojko na mivki. Kot izhaja iz dokumentacije, bi občina na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje ter dve manjši.

Večji igrišči bosta po napovedih koprske občine urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini bodo postavljeni pitniki.

Nove rekreacijske površine bodo namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini bodo namreč urejena igrišča za otroke, opremljena s sodobnimi igrali. Novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo lahko uporabljali rekreativni tekači in sprehajalci.

V okviru naložbe bo celotno območje tudi komunalno opremljeno, urejeni bodo dostopi, povezovalne poti, urbana oprema in javna razsvetljava. Površine bodo ozelenjene, drevesa zasajena. Občina bo uredila tudi dvoetažni servisni objekt, kjer bodo sanitarije, garderobe ter prostori za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa še razgledna terasa.