Podjetja 26.4.2017 13:30

V trebanjski industrijski coni si obetajo do 250 novih delovnih mest

Trebnje, 26. aprila - Občina Trebnje je danes podpisala izvajalsko pogodbo za prvi del ureditev trebanjske industrijske cone, kjer naj bi v prihodnjih treh ali štirih letih delo dobilo do 250 ljudi. Naložbo so skupaj z davkom ocenili na približno 850.000 evrov, nekaj manj kot 630.000 evrov bodo zanjo preko razpisa dobili iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je na današnji novinarski konferenci povedal, da se je občina lani prijavila na razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in da se načrtovana industrijska cona navezuje na industrijski kompleks ob cesti pri podjetju Trimo.

Namenili jo bodo predvsem vrsti proizvodnih in servisnih dejavnosti, trebanjsko podjetje Rem, ki je skupaj z občino kandidiralo na javnem razpisu, pa bo tam zgradilo nov proizvodni obrat oz. proizvodno halo s površino 8500 kvadratnih metrov in zagotovilo 70 novih delovnih mest.

Kastelic je navedel, da bodo v okviru prvega dela projekta uredili nekdanjo regionalno cesto in še nekaj cestnega omrežja. Uredili bodo tudi kanalizacijo, vodovod in javno razsvetljavo. Ker bo novo opremljena industrijska cona mejila na stanovanjsko območje, pa bodo poskrbeli tudi za zeleno pregrado.

Dela, ki jih bodo začeli takoj po prvomajskih praznikih, bodo končali najpozneje do konca septembra.

Kastelic je danes predstavil tudi drugo večjo občinsko naložbo, s katero bodo v središču Trebnjega uredili daljinsko ogrevanje na lesno biomaso. Za naložbo, ki jo je z nekaj manj kot 350.000 evri razpisa za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije podprlo ministrstvo za infrastrukturo, bodo skupaj odšteli nekaj več kot 770.000 evrov.

Z deli bodo začeli sredi maja. Prve objekte, med temi občinsko upravno stavbo, osnovno šolo, otroški vrtec, zdravstveni dom, komunalno podjetje in nekaj stanovanjskih zgradb bodo priključili predvidoma v novi kurilni sezoni, je še napovedal Kastelic.