Podjetja 30.4.2017 8:10

V Črnomlju se bodo lotili infrastrukturnega urejanja poslovne cone Tris Kanižarica

Črnomelj, 30. aprila - Občina Črnomelj je nedavno podpisala pogodbi za gradnjo ekonomsko-poslovne infrastrukture v poslovni coni Tris Kanižarica in nadzor teh del. Nekaj manj kot 280.000 evrov vredno naložbo bo občina pokrila z lastnim denarjem in denarjem, ki ga je dobila na razpisu za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo gospodarskega ministrstva.

Po podatkih črnomaljske občine bo na razpisu izbrani izvajalec gradnjo v severnem delu omenjene poslovne cone, kjer je zdajšnja infrastruktura slaba in le delno urejena, začel v začetku prihodnjega meseca.

V Tris Kanižarica na območju nekdanjega rudnika rjavega premoga nameravajo urediti nekaj več 400-metrski del ceste F, 80-metrski del ceste B, nekaj več kot 70-metrski odsek ceste D2, pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod ter pločnike.

Občina Črnomelj je sicer tam predlani in lani odkupila večji del v celoti še nedograjene infrastrukture, za omenjeno gradnjo pa so se odločili predvsem, ker se za postavitev obratov v Kanižarici zanimajo nova podjetja.

Od naložbe si tako obetajo nova delovna mesta, dela pa morajo po besedah črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič končati do konca septembra.

V Črnomlju se nameravajo letos lotiti tudi infrastrukturnega urejanja tamkajšnje poslovne cone Majer.