Mediji 25.4.2017 11:05

Primorske novice z novo revijo 7. val Intervjuji

Koper, 25. aprila - Časopisno založniška družba Primorske novice je danes izdala revijo 7. val Intervjuji. Gre za prvo samostojno izdano tiskano edicijo medijske hiše Primorske novice, ki je namenjena bralcem celotne Slovenije.

Koper. Nova revija 7. val Intervjuji. Foto: Primorske novice

Koper.
Nova revija 7. val Intervjuji.
Foto: Primorske novice

"Revija 7. val Intervjuji predstavlja uresničitev ideje o razširitvi medijskega portfelja družbe," je ob tej priložnosti še pojasnil direktor družbe Primorske novice Rok Hladnik.

Ime nove revijalne izdaje izhaja iz imena tedenske prepoznavne časopisne priloge 7. val, ki že 25 let izhaja znotraj časopisa Primorske novice. 7. val je tedenska priloga, v kateri sta vsak petek najmanj dve strani namenjeni intervjujem.

V novi reviji 7. val Intervjuji pa je na 100 straneh predstavljenih 14 zanimivih osebnosti z različnih področij delovanja: od politike, gospodarstva, znanosti in športa do kulture in medosebnih odnosov.


"Včasih pa je uredniški poklic najlepši na svetu. Denimo takrat, ko se urednik med branjem in urejanjem teksta, ki mu ga je malo prej poslal novinar, zaloti med razmišljanjem, 'joj, kako se to dobro bere'. Češnja na torti je spoznanje, da bere nekaj, kar bo v kratkem objavljeno in poslano med bralce," je v uvodniku nove revije zapisal odgovorni urednik Primorskih novic Antiša Korljan.

V prvi številki so predstavljeni Milan Brglez, Andrej Božič, Marta Verginella, Miljenko Jergović, Ivan Princes in Franc Mužič, Aleksander Doplihar, Tomaž Kavčič, Valter Mavrič, Boris Podrecca, Blaž Švab, Ksenija Benedetti, Maya Goetz, Veronika Podgoršek in Ilka Štuhec.