Podjetja Turizem 25.4.2017 10:55

Hotel Slon bo edini lastnik družbe Kompas Hoteli Bled

Bled, 25. aprila - Delničarji družbe Kompas Hoteli Bled, ki upravlja z blejskima hoteloma Kompas in Lovec, so na današnji skupščini potrdili sklep o iztisnitvi manjšinskih delničarjev. Družba Hotel Slon, ki ima v lasti skoraj 93 odstotkov delnic, bo tako postala edini lastnik podjetja, manjšinski delničarji pa bodo prejeli denarno odpravnino 10,37 evra za delnico.

Bled, Hotel Kompas. Foto: Tinkara Zupan/STA

Bled, Hotel Kompas.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Največji od preostalih delničarjev je sicer družba Sava.

Kot so sporočili iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), se je s strani manjšinskih delničarjev skupščine udeležil le predsednik združenja Kristjan Verbič, ki je iztisnitvi nasprotoval ter napovedal možnost sodne preveritve primernosti denarne odpravnine. O primernosti sprožitve tega postopka se bodo v VZMD odločili po preučitvi cenitvenega poročila.

Skupščina je sicer potrdila tudi predlog uprave in nadzornega sveta, da se o bilančnem dobičku v višini 236.380 evrov odloči v naslednjih poslovnih letih. VZMD je sicer podal nasprotni predlog, s katerim bi se glede na to, da je šlo danes zelo verjetno za zadnjo skupščino družbe, bilančni dobiček in preneseni dobiček za 2015 v znesku skoraj 59.458 evrov uporabila za izplačilo dividend v bruto vrednosti 1,34 evra na delnico. Glavni delničar Hotel Slon predloga ni podprl.

Skupščina je sprejela še sklep, s katerim je za novo mandatno obdobje štirih let v nadzorni svet podjetja ponovno imenovala Borisa Pesko in Milorada Sikima.