Podjetja 20.4.2017 9:36

A1 Slovenija na trg s konvergentnimi paketi

Ljubljana, 20. aprila - Telekomunikacijski operater A1 Slovenija, kot se po novem imenuje nekdanji Simobil, je danes predstavil svoje prve konvergentne naročniške pakete. Poimenovali so jih A1 Kombo, združujejo pa internet, televizijo ter fiksno in mobilno telefonijo, kar pomeni, da bo uporabnik vse te storitve lahko plačal na enem računu.

Ljubljana, Sedež A1.
Simobil odslej na trgu nastopa z blagovno znamko A1, znamko avstrijskega telekomunikacijskega velikana Telekom Austria.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Posebnost novih paketov A1 Kombo S, A1 Kombo M in A1 Kombo L je v tem, da lahko uporabniki preprosto odpovedo storitve, ki jih ne potrebujejo, in obdržijo samo tiste, ki jih želijo, ter tako znižajo svoj mesečni račun, so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnili predstavniki podjetja A1 Slovenija.

"Paketi A1 Kombo temeljijo na ideji, da odstraniš vse, česar ne potrebuješ, in plačaš samo za tisto, kar uporabljaš. Če naši uporabniki ne potrebujejo katere od storitev, jo preprosto odstranijo in si tako znižajo mesečni račun," je povedal vodja za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija Jure Bohinc.

Poleg tega v družbi A1 poudarjajo, da kot edini operater v Sloveniji in eden redkih na svetu svojim uporabnikom omogočajo neomejen mobilni prenos podatkov. Na voljo je vsem uporabnikom, ki združijo pakete A1 Kombo z vsaj dvema mobilnima številkama.

"Nova ponudba je tudi prvi dokaz naše preobrazbe v celovitega ponudnika digitalnih storitev," je poudaril predsednik uprave družbe A1 Slovenija Dejan Turk in dodal, da so ob prehodu na novo ime in podobo pripravili tudi vrsto drugih ugodnosti. Med temi je tudi dvig hitrosti LTE-omrežja za vse uporabnike.

Uporabnikom je na voljo tudi nova uporabniška aplikacija Moj A1, v okviru A1 Kluba pa bodo z nakupi v partnerskih podjetjih lahko zniževali svojo mesečno naročnino. Med partnerji so med drugim Big Bang, Hervis in Booking.com.

Nekdanji Simobil je pretekli teden na trgu začel nastopati z blagovno znamko A1. Tudi sama družba se je uradno preimenovala iz Simobila v A1 Slovenija. Eden največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev, ki sodi pod okrilje skupine Telekom Austria, s tem uresničuje svojo lani podano napoved o spremembi imena.

Simobil je že konec novembra lani napovedal, da bo v teku leta 2017 izvedel prehod s svoje trenutne blagovne znamke na novo znamko A1. Gre sicer za znamko avstrijskega telekomunikacijskega velikana Telekom Austria.

Skupina Telekom Austria je v večinski lasti mehiškega telekomunikacijskega velikana America Movil, prisotna pa je na številnih trgih v regiji, poleg Avstrije še v Bolgariji, Belorusiji, na Hrvaškem, Sloveniji, Srbiji in Makedoniji.