Podjetja Turizem 19.4.2017 13:07

Novo mesto bogatejše za mestni Hotel Center

Novo mesto, 19. aprila - Na novomeškem Glavnem trgu so pred dnevi uradno odprli nov mestni Hotel Center, ki so ga na novo uredili v prostorih pred slabim desetletjem nastalega hotela Krona, ki pa ni prav zaživel. Novi hotel ob 28 sobah in nekaj več kot 60 posteljah premore še kavarnico, ki je odprta tudi za zunanje goste, sodobno kongresno dvorano in veliko leseno teraso.

Nekdanji hotel Krona sta na javni dražbi kupila in ga preuredila v Hotel Center podjetnika Aljoša Milič iz Sežane in Gorazd Gabrijel iz Novega mesta, ki zneska vloženega denarja nista želela razkriti. V hotelu so redno zaposlili štiri in dva zunanja sodelavca, v kratkem naj bi redno zaposlili še dva.

Lastnika sta ob odprtju povedala, da v novem hotelu načrtujeta še odprtje savn, kozmetičnega in maserskega salona ter manjše kletne telovadnice, sčasoma pa se nameravajo lotiti tudi organizacije prireditev in prispevati k živahnejši podobi novomeškega Glavnega trga.

V okviru polletne prenove starih hotelskih prostorov so prenovili vse od napeljav do notranje opreme. Sodobno opremljena kongresna dvorana sprejme do 60 obiskovalcev, od hrane bodo v hotelu ponujali le zajtrk.

Računajo na široko paleto gostov od podjetnikov do turistov in športnikov, za katere so pripravili tudi daljše postelje, sicer pa naj bi Hotel Center postal stičišče domačinov in gostov, so še povedali ob odprtju.

Novi Hotel Center se nahaja v stavbi na Glavnem trgu 23, v kateri je vrsto let pred ureditvijo hotela Krona delovala novomeška Služba družbenega knjigovodstva in za to še uprava nekdanje novomeške trgovinske verige Dolenjka.