Turizem 22.4.2017 8:15

Natečaj za čebelarske spominke in darila

Ljubljana, 22. aprila - Čebelarska zveza Slovenije je objavila natečaj za naj čebelarski spominek in darilo, ki traja do 10. junija. Pri ocenjevanju najboljših bo posebna komisija upoštevala prejete spominke in darila, ki bodo povezana s čebelarstvom oz. predloge in prototipe, ki bi lahko obogatili ponudbo teh izdelkov na trgu.

Srbija, Novi Sad. Satovje, čebele, čebelarstvo, med. Foto: Tanjug/STA Arhiv: Tanjug/STA

Srbija, Novi Sad.
Satovje, čebele, čebelarstvo, med.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv: Tanjug/STA

V zvezi so veseli, da je njihova pobuda, da 20. maj postane svetovni dan čebel vse bliže razglasitvi. "Razglasitev pa ni pomembna zgolj zaradi širjenja zavesti o pomenu čebel, temveč pomeni tudi poslovno priložnost tako za čebelarski sektor, kot za celotno gospodarstvo in turizem," izpostavljajo v zvezi.

Na trgu obstaja pestra ponudba turističnih spominkov in izdelkov v darilni embalaži, zato je Čebelarska zveza Slovenije objavila natečaj za čebelarske spominke in darila povezana s čebeljimi pridelki in izdelki. Cilj natečaja je zbrati ponudbo najbolj izvirnih spominkov in daril povezanih s čebelarstvom, čebelarsko tradicijo in čebeljimi pridelki in izdelki. Natečaj je objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije.

"Želimo si, da bi na natečaj prispelo čim več različnih spominkov, da bi ob prvem praznovanju že lahko pokazali obiskovalcem, da smo resnično narod čebelarjev in bi bilo spominke na temo čebelarstva možno kupit praktično na vsakem koraku. Če želimo izrabit priložnost, ki se nam ponuja, moramo biti na to pripravljeni," je v imenu zveze poudaril njen predsednik Boštjan Noč.

Zbiranje najbolj izvirnih spominkov in daril bo potekalo v treh kategorijah, in sicer čebelji pridelki in izdelki iz čebeljih pridelkov v izvirnih darilnih embalažah, spominki povezani s čebelarsko tradicijo, ki so že na trgu in predlogi daril in spominkov, povezanih s čebelarstvom, ki se še ne pojavljajo na trgu.