Inkubator 4.0 izvaja usposabljanja za mlade iskalce zaposlitve

Ljubljana, 18. aprila - Inkubator 4.0 za vse mlade iskalce zaposlitve med 15. in 29. letom izvaja usposabljanja: iz načrtovanja svoje prihodnosti, predstavitev delodajalcu in znamčenja do oblikovanja poslovnih načrtov in priprave na samozaposlitev. Projekt poteka po vsej Sloveniji, mladi pa se lahko prijavijo preko spletnega obrazca.

Projekt usposabljanja bo potekal v treh fazah. Na prvi stopnji se bodo mladi udeležili 16-urnega usposabljanja z naslovom Moj korak naprej. Tam bodo pod vodstvom izkušenih izvajalcev raziskovali svoje močne točke, potenciale, veselja, strasti in vizije.

Z oddajo prve pobude bodo sodelujoči vstopili v drugo stopnjo. Tam jih čaka nabor več deset modulov s skupnim naslovom Kako preživeti v svetu 4.0?. Med njimi bodo izbrali tiste, ki jih najbolj zanimajo. Med drugim se bodo naučili tržiti svojo osebno blagovno znamko, voditi kompleksnejše projekte in poskrbeti za finance.

Na tretji stopnji mladim ponujajo prostor v inkubatorju. Sodelovanje v vseh aktivnostih projekta je za udeležence brezplačno, več informacij pa lahko mladi najdejo tukaj.