Startupi 3.4.2017 13:21

Letošnji Podim tudi v znamenju zamejskih startupov

Maribor, 3. aprila - Organizatorji letošnje izvedbe podjetniške konference Podim bodo v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na ta dogodek brezplačno povabili 20 mladih, slovensko govorečih ustanoviteljev, soustanoviteljev ali članov startup ekip, ki živijo in delajo v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Maribor, Hotel Habakuk. Mednarodna podjetniška konferenca Podim 2014. Foto: Daniel Novakovič/STA

Maribor, Hotel Habakuk.
Mednarodna podjetniška konferenca Podim 2014.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Da bi spodbudili njihovo poslovno sodelovanje z matico, jih bodo predstavili in povezali s slovenskim startup ekosistemom, pa tudi z regionalno ter globalno skupnostjo startup ustanoviteljev, mentorjev, investitorjev in predstavnikov korporacij, ki so ključni za podporo mladih zagonskih podjetij na njihovi poti do uspeha, pojasnjujejo v uradu.

Zamejski startupovci s slovenskimi koreninami bodo imeli priložnost spoznati tudi enega najvidnejših slovenskih podjetnikov, ki živi in dela v San Franciscu. To je Tomaž Štolfa, soustanovitelj startupa Layer, ki je pred kratkim pridobil novo 15 milijonov dolarjev vredno investicijo in prevzel ameriški startup Cola, ki se tako kot Layer ukvarja z razvojem sodobnih digitalnih komunikacijskih orodij.

Podim, ki bo letos potekal 10. in 11. maja v Mariboru, velja za enega največjih podjetniških oziroma startup dogodkov v alpsko-jadranski regiji. Pričakujejo okoli 800 udeležencev z vsega sveta, med njimi okoli 200 startup podjetij oz. 400 startup podjetnikov, 50 mednarodnih investitorjev in okoli 150 predstavnikov korporacij, ki iščejo strateške povezave s startupi.

Vladni urad za Slovence v zamejstvu in po svetu med prioritete svojega delovanja postavlja tudi gospodarsko sodelovanje med Slovenci v zamejstvu in po svetu ter matico, hkrati pa pozornost namenja delu z mladimi, navajajo v uradu.