Startupi #družba 31.3.2017 14:38

Znani udeleženci Ferflove podjetniške šole

Ljubljana, 31. marca - Na letošnjem Ferflovem natečaju za podjetniške ideje z družbenim učinkom se je pomerilo 43 idej. Komisijo so najbolj prepričale ekipe Slovene GIFTS, Hungry skin, Hiša strahov ter Joga MaliGaneša. Zmagovalci natečaja bodo skupaj z dvema zmagovalcema Ferflovega startup vikenda ideje izpopolnjevali v Ferflovi podjetniški šoli.

Ljubljana. Odprtje družbeno odgovornega Startup vikenda podjetništva, ki ga prireja Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Lekarno Ljubljana, Mestno občino Ljubljana in zavodom Uspešen podjetnik. Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom Ferfl. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Odprtje družbeno odgovornega Startup vikenda podjetništva, ki ga prireja Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Lekarno Ljubljana, Mestno občino Ljubljana in zavodom Uspešen podjetnik.
Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom Ferfl.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ferflova šola podjetništva, ki se je začela v torek, bo trajala osem tednov, udeleženci pa bodo v programu dobili vso podporo za privedbo ideje na trg. Najboljše ideje podjetniške šole bodo dobile priložnost vključitve v socialno-podjetniški inkubator.

Program Ferfl je javni zavod Cene Štupar prvič izvedel jeseni 2014. V prvih treh sezonah programa so se kalile številne ekipe oz. posamezniki, ki so ustanovili podjetja, ki danes že delujejo na trgu. Med njimi so Mimice, DŠkatla, BisterUm, Dežela zelišč, Rožma in Vitalizem.

Program je iniciativa javnega zavoda Cene Štupar, financira ga tudi Mestna občina Ljubljana, njegova izvedba pa je za udeležence brezplačna.