Startupi 27.3.2017 13:54

Slovenski startup Mediately do polmilijonske investicije

Ljubljana, 27. marca - Slovensko startup podjetje Mediately, ki zdravnikom in zdravstvenim delavcem ponuja aplikacije za dostop do informacij o zdravilih, je pridobilo semensko investicijo v višini pol milijona evrov. Z investicijo bolgarskega sklada LAUNCHub bo podjetje podprlo načrte za širitev na nove trge, so sporočili iz podjetja.

Ljubljana. Startup Mediately. Foto: Mediately

Ljubljana.
Startup Mediately.
Foto: Mediately

Aplikacija Register zdravil, ki je na voljo v Sloveniji, Hrvaškem, Srbiji, Češkem in Slovaškem ter kmalu tudi v Romuniji, na ciljnih trgih ponuja lokalizirane informacije in orodja, s katerimi olajša delo s pacienti in tudi siceršnji dostop do medicinskih informacij.

Kot je povedal vodja medicinske strokovne ekipe v podjetju Mediately Nejc Tomšič, se zdravniki pri iskanju informacij o zdravilih še vedno prepogosto zanašajo na klasične vire, kot so registri na papirju. "Z našimi mobilnimi aplikacijami je dostop do informacij hitrejši, podatki so redno osveženi, z dodatnimi interaktivnimi orodji pa zdravnikom skrajšamo pot do morebitne diagnoze."

Mobilni aplikaciji slovenskega podjetja Mediately Register zdravil in RheumaHelper uporablja več kot 25.000 zdravnikov v regiji, skupno pa ima aplikacije že več kot 50.000 strokovnih uporabnikov, med katerimi ob zdravnikih prevladujejo farmacevti, študenti medicine in ostali zdravstveni delavci.

Aplikacije so brezplačne, na voljo tako na mobilnikih kot na spletu, in se redno posodabljajo na podlagi povratnih informacij in želja uporabnikov, so še sporočili iz podjetja.

Po besedah direktorja podjetja Mediately Blaža Triglava bodo pridobljena sredstva porabili predvsem za širitev na nove trge, "kjer sodobnih pripomočkov v zdravstvu manjka in kjer lahko naše aplikacije igrajo pomembno vlogo pri posodobitvi zdravstvenih sistemov".

Že v letu 2017 bodo svojo prisotnost razširili na tri nove trge, okrepili pa bodo tudi tako strokovno kot razvojno ekipo, kar jim bo omogočalo še hitrejši razvoj in posodabljanje svojih rešitev.

"Idej za nadaljnji razvoj naših aplikacij ne manjka - še posebej, ker se lahko vedno naslonimo na obilico povratnih informacij, ki jih prispevajo naši uporabniki. Zato verjamemo, da bo Mediately Register zdravil tudi v državah, kjer se šele uveljavljamo, postal glavni vir informacij o zdravilih za zdravnike in zdravstvene delavce," je še povedal Triglav.