26.3.2017 11:45

Podjetje BASF spodbuja zanimanje osnovnošolcev za kemijo

Ljubljana, 26. marca - S kemijskimi delavnicami Kids' Lab Cvetka Epruvetka podjetje BASF tudi letos spodbuja zanimanje osnovnošolcev za naravoslovne znanosti in jih seznanja s svetom kemije, so v sporočilu za medije zapisali v podjetju. Delavnice že potekajo, šole pa se jih lahko udeležijo v Ljubljani. Letos imajo prednost tiste šole, ki delavnic še niso obiskale.

Ljubljana. Raziskave, kemija, poskusi, erlenmajerica, znanost. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Raziskave, kemija, poskusi, erlenmajerica, znanost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Brezplačne delavnice, ki potekajo že šesto leto zapored, se odvijajo vsak teden. Vodijo jih supervizorji - študenti Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Letos so delavnice razdeljene v dva dela; prvi bo potekal do 2. junija, drugi del delavnic pa se bo pričel 8. septembra in trajal tri mesece, so še zapisali v sporočilu.

Na prvi del delavnic se je do sedaj prijavilo pet osnovnih šol, s preostalimi šolami pa se organizator dogovarja za zapolnitev vseh terminov. "Zanimanje šol zanje je izjemno," so pojasnili v podjetju BASF. Od leta 2012 se je delavnic namreč udeležilo več kot 4000 otrok iz različnih koncev Slovenije. Takšne delavnice sicer potekajo po vsem svetu, samo v Sloveniji pa jih je bilo izvedenih več kot 155.

Letošnja novost delavnic je poskus "Clever Foodies", ki učence obogati z znanjem o sadju in zelenjavi. S poskusom se naučijo, zakaj je ta vrsta hrane barvna in zdrava, spoznajo pa tudi metode, s katerimi lahko analizirajo, katere snovi vsebuje vsakodnevna hrana.

Program kemijskega izobraževanja BASF Kids' Lab, ki je bil ustanovljen pred 20. leti v nemškem Ludwigshafnu, je namenjen učencem, starim od šest do 12 let. S programom želi organizator "ponuditi nove priložnosti za učenje in spodbujati otroški smisel za odkrivanje novih stvari ter jih učiti dobrih metod in spretnosti," je v sporočilu pojasnilo svoje poslanstvo podjetje BASF.