Startupi 24.3.2017 18:39

Za zagon inovativnih podjetij 2,16 milijona evrov

Ljubljana, 24. marca - Slovenski podjetniški sklad je danes objavil javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2017, ki ga je potrdila vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev znaša 2,16 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,57 milijona evrov.

Razpis je namenjen razvoju podprtih podjetij ter uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme. Z njim želijo doseči tudi ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti. Poudarek je na razvoju ter komercializaciji proizvodov, procesov in storitev, piše na spletnih straneh vladne službe.

Dosežki javnega razpisa naj bi bili po treh letih od odobritve sredstev uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom. Poleg tega pričakujejo vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekatera podprta podjetja.