#družba 25.3.2017 8:00

Festival Labirint v spodbudo mladim inovatorjem

Ajdovščina, 25. marca - Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo COBIK je v Ajdovščini pripravil že tretji Festival Labirint, s katerim želijo spodbujati inovativnost in raziskovalno radovednost med osnovnošolci in srednješolci. Na njem se bo s svojimi nalogami in rešitvami predstavilo skoraj 150 otrok iz regije in zamejstva.

Prijavljene so skupine šolarjev iz 14 sodelujočih šol, je za STA povedala poslovna direktorica COBIK Hermina Ogrič. Sodelujoči šolarji bodo danes ustvarjali na lokacijah dveh osnovnih šol v Ajdovščini.

Tudi letos bodo sodelovali v več kategorijah in se ocenjevalnim komisijam predstavili s svojimi raziskovalnimi nalogami in inovativnimi izdelki. Nekateri predstavljeni izdelki so nastajali več mesecev in bolj kot ne v prostem času mladih ali kot izvenšolske aktivnosti. Pri svojem delu so uporabljali tudi različne odpadne materiale.

V vsaki kategoriji bosta izbrani po dve najboljši ideji in raziskovalni nalogi, ki bosta tudi nagrajeni. Vsi udeleženci bodo prejeli simbolično darilo, najboljše udeležence Festivala Labirint pa bodo peljali na izlet.

Tako kot vsako leto bodo udeležencem s kvalitetnejšimi raziskovalnimi nalogami in inovativnimi idejami omogočili tudi udeležbo na državnem srečanju mladih raziskovalcev v Murski Soboti.