24.3.2017 17:25

Objavljena razpisa za direktorja RIC in direktorja štipendijskega sklada

Ljubljana, 24. marca - Svet Državnega izpitnega centra (RIC) je v uradnem listu objavil javni razpis za delovno mesto direktorja RIC. Rok za prijavo je osem dni. V uradnem listu je objavljen tudi razpis za direktorja Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS. Tudi tu je rok za prijavo osem dni.

Na razpisano delovno mesto za direktorja RIC se lahko prijavi, kdor ima univerzitetno izobrazbo oziroma visokošolsko izobrazbo II. stopnje po bolonjskih študijskih programih, najmanj deset let delovnih izkušenj in izkazuje sposobnosti za vodenje centra.

Prijavi mora poleg običajnih dokazil priložiti še svojo zamisel razvoja in delovanja centra v štiriletnem mandatnem obdobju, na največ 20 tipkanih straneh. Direktorja RIC imenuje svet RIC s soglasjem vlade.

Na razpis za direktorja štipendijskega in preživninskega sklada se lahko prijavi, kdor ima najmanj univerzitetno izobrazbo in vsaj osem let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnih delovnih mestih podobne zahtevnosti.

Prijava mora poleg običajnih dokazil vsebovati opis delovnih izkušenj ter vizijo delovanja in razvoja sklada na največ petih straneh.

Direktorja sklada imenuje in razrešuje vlada na predlog nadzornega sveta sklada. Direktor je imenovan za dobo štirih let.