Podjetja 25.3.2017 10:09

Pivovarna Laško bo s ponedeljkom začela polniti pivo heineken

Laško, 25. marca - Pivovarna Laško bo s ponedeljkom začela polniti pivo heineken, proizvodnjo piva pa bodo predvidoma začeli konec tega leta, je za STA povedal direktor korporativnih odnosov Jernej Smisl iz Pivovarne Laško Union. Dodal je, da je Union že prejšnji teden začel polniti heinekenov cider.

Ljubljana, Pivovarna Union. Skupina Pivovarna Laško, tovornjak. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, Pivovarna Union.
Skupina Pivovarna Laško, tovornjak.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V Laškem bo s ponedeljkom stekla polnitev heinekena za slovenski, hrvaški in bosanski trg, kasneje pa še za italijanskega. Kakšne količine piva bodo polnili, pa za zdaj še ni jasno.

Po navedbah Pivovarne Laško je polnitev zelo zahteven proces, ki pomeni izpolnitev visokih kriterijev, kot so število zaposlenih, poraba vode in energije na proizveden in prodan hektoliter piva. Tehnologija Pivovarne Laško pa je primerna za polnjenje piva heineken.

Pivovarna Laško in Pivovarna Union, ki jih je leta 2015 prevzel nizozemski Heineken, sta od začetka julija lani združeni v družbo z imenom Pivovarna Laško Union s sedežem v Ljubljani. Po navedbah Pivovarne Laško zaradi združitve ni bil ukinjen noben program. Obe pivovarni tako še naprej varita in polnita vsaka svoje pivo ter brezalkoholni program.

Nizozemski Heineken je lani postal 51-odstotni lastnik skupine Laško, nato pa je lani kupil še preostale delnice družbe. S prevzemom sta se Pivovarni Laško in Union rešili velikih finančnih bremen, saj je Heineken bankam odplačal 185 milijonov evrov njunega dolga.

Novi lastnik je povezal proizvodnjo na obeh lokacijah in racionaliziral poslovanje obeh podjetij, zaradi česar se je zmanjšalo število zaposlenih z 800 na 670.