23.3.2017 9:40

Na ljubljanskem konservatoriju zaključni koncert nagrajencev Temsiga

Ljubljana, 23. marca - Na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani bo ob 17. uri zaključni koncert izbranih prvonagrajencev letošnjega 46. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije - Temsig. Državno tekmovanje v različnih kategorijah prireja Zveza slovenskih glasbenih šol vsako leto v marcu.

Letos se je pomerilo 579 mladih glasbenikov v kategorijah trobila, tolkala, harmonika, tamburica, jazz solo, kitarski duo, klavirski duo in komorne skupine z godali in klavirjem, izvedbo tekmovanja pa so prevzele glasbene šole gorenjske regije. Tekmovalce so ocenjevali mednarodno uveljavljeni slovenski in tuji glasbeniki ter profesorji uglednih šol in glasbenih akademij.

Učenci, dijaki in študenti so ponovno izkazali zavidljivo raven glasbenega poustvarjanja. Najboljši so poleg plaket in nagrad prejeli tudi posebne nagrade v obliki koncertnih nastopov in snemanj. Veliko uveljavljenih slovenskih glasbenikov je svojo poklicno pot začelo prav na tem tekmovanju, zato je mladim glasbenikom spodbuda za nadaljnji študij in odlična popotnica na njihovi profesionalni glasbeni poti, so sporočili iz zveze.

Na koncertu se bodo predstavili Živa Žohar (trobenta), Jernej Cigler (rog), Larisa Srša in Niko Mir (pozavna), Urh Štempihar Jazbec (tuba), Tobija Smrtnik (evfonij), Teja Udovič Kovačič (harmonika), Jani Leban (tolkala), Živa Šikonja (tamburica), kitarski duo Nace Apšner in Mia Koper, klavirski duo Žan in Lara Šlibar, klavirski trio Rupnik ter Luka Matić, ki je tekmoval v disciplini jazz solo.