Udeleži se delavnice in okrogle mize Prihodnost EU

Ljubljana, 20. marca - Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Evropa misli - središče evropskih idej vabita na delavnico in okroglo mizo za mlade, ki bosta potekali v petek med 10.30 in 14. uro v Hiši EU v Ljubljani. Na dogodku dan pred vrhom evropskih voditeljev v Rimu naj bi začeli javne razprave o prihodnosti EU.

Govorili naj bi o alternativah razvoja nove Evropske unije, načinih reforme evropske integracije in kako v EU 2.0 umestiti Slovenijo. Predstavili bodo priporočila zavoda Evropa misli glede delovanja Slovenije na ravni EU in doma, ki so rezultat regijskih razprav z evropskimi poslanci po Sloveniji.

Na delavnici bodo mlade soočili s predstavniki gospodarstva, izobraževalnih ustanov, kadrovskih agencij, podpornega okolja in projektov z namenom oblikovanja priporočil za odločevalce, kakšni naj bodo kratkoročni ukrepi za krepitev veščin mladih za upravljanje z lastno kariero, kar posledično povečuje njihovo zaposljivost in jih pripravlja na delovna mesta prihodnosti.

Na okrogli mizi bodo sodelovali predsednik DZ Milan Brglez, evropska poslanca Igor Šoltes in Franc Bogovič, soustanovitelj in direktor start-upa Toshl Matic Bitenc ter direktor podjetja Avant Matej Čer.

Vstop je prost, a zaradi omejenega števila mest se je na delavnico in okroglo mizo treba prijaviti najkasneje do srede, 22. marca 2017 do 12. ure.