24.3.2017 9:00

Evropski parlament zbira prijave za prakso Roberta Schumana

Ljubljana, 24. marca - Evropski parlament zbira prijave za prakso Roberta Schumana, s katero univerzitetnim diplomantom različnih smeri omogoči, da se bolje seznanijo z njegovim delom v okviru sprejemanja zakonodaje, prevajanja in odnosov z javnostmi. Na pripravništva, ki se bodo začela s 1. oktobrom, se je mogoče prijaviti do 15. maja.

Belgija, Bruselj. Evropski parlament. Foto: Thierry Monasse/STA

Belgija, Bruselj.
Evropski parlament.
Foto: Thierry Monasse/STA

Praksa za univerzitetne diplomante je namenjena dopolnjevanju znanja, pridobljenega med študijem, in seznanjanju z dejavnostmi Evropske unije, zlasti Evropskega parlamenta. Na voljo so splošna praksa, ki jo lahko opravljajo vsi kandidati, ki izpolnjujejo ustrezna merila, novinarska praksa in praksa na temo nagrade Saharova.

Prakso je mogoče opravljati na sedežih parlamenta v Bruslju in Strasbourgu ali v drugih mestih v državah članicah EU. Opravlja se pet mesecev in je ni mogoče podaljšati.

Kandidati za opravljanje prakse za univerzitetne diplomante morajo biti državljani države članice EU ali države kandidatke za članstvo, ob nastopu prakse morajo biti stari najmanj 18 let, odlično morajo znati najmanj en uradni jezik Evropske unije. Prijavijo se lahko tisti, ki še niso več kot štiri zaporedne tedne opravljali plačane prakse, financirane iz proračuna Evropske unije.