#družba 20.3.2017 10:06

V sredo podelitev nagrade mentor leta 2016

Ljubljana, 20. marca - Društvo Mlada akademija bo v sredo podelilo tradicionalne nagrade mentor leta 2016, namenjene najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov. Na poziv za vloge se je odzvalo kar 155 prijaviteljev, ki so skupaj nominirali 101 mentorja, so zapisali v društvu.

Ljubljana. Slavnostna prireditev ob razglasitvi nagrade Mentor leta 2016. Foto: Društvo Mlada akademija

Ljubljana.
Slavnostna prireditev ob razglasitvi nagrade Mentor leta 2016.
Foto: Društvo Mlada akademija

Zaključni dogodek izbora Mentor leta 2016, ki poteka osmo leto zapored, bo v sredo ob 19. uri na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Izbor letos prvič poteka v sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS).

V okviru podelitve nagrad bo potekala tudi okrogla miza z naslovom Kaj pomeni biti dober mentor doktorskemu študentu? V pogovoru se bo novinarka Vala 202 Maja Ratej pogovorila z zmagovalko ali zmagovalcem, sodelovali pa bodo tudi direktor ARRS Jozsef Györkös, prva slovenska dobitnica sredstev ERC Starting Grant Nedjeljka Žagar, Duška Kneževič Hočevar z Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU ter mentorica leta 2015 Barbara Simončič.

Društvo Mlada akademija vse od nastanka zbira izkušnje in komentarje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere o upoštevanju njihovih pravic in o dolžnostih, o mentorskih praksah in načinih usposabljanja.

Priznanje mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks pa tudi osebnemu priznanju posameznih mentorjev. V društvu si prizadevajo, da se bo priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru.